Alkohole sprawdzian technologia gastronomiczna




Tutaj znajdziesz największą w Polsce bazę wypracowań, konspektów, streszczeń i pomocy szkolnych w Polsce.. Jednostka modułowa: Sporządzanie posiłków jest jednym z modułów pomocnych w zrozumieniu pozostałych jednostek modułowych z zakresu gastronomii hotelowej, patrz schemat nr.1.Technologia gastronomiczna Zespół Szkół Gospodarczych im SpytkaLigęzy w Rzeszowie Materiały przygotowali: mgr inŜ.. Brokuł jest to warzywo: (1 pkt.). Sprawdzian z technologii gastronomicznej.. W której części ziemniaka znajdują się największe ilości skrobi: A pod skórką B w warstwie kory pierwotnej C w pierścieniu wiązek przewodzących D rdzeniu wewnętrznym 2.TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTEM CZ.1.. Mogą być spożywane w całości lub tylko częściowoTechnologia gastronomiczna • Klasa II • pliki użytkownika elmerr1 przechowywane w serwisie Chomikuj.pl • Technologia gastronomiczna Podział tusz zwierząt rzeźnych.doc, Technologia gastronomiczna Podroby.docPrzykładowe testy sprawdzające wiedzę w Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.. Przecier owocowy zagęszczany mąką ziemniaczaną to: a) budyń b) suflet c) kisiel d) krem 2.TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Technik Kucharz Klasa 4 TK 1, 4 TK 2 rok szkolny 2014/2015 .. Treść .Szukasz prac z przedmiotu chemia?. Krzysztof Matłosz mgr Sabina Walat RZESZÓW 2005.. Sprawdzian wiadomości z napojów i deserów Podstawy żywienia dietetycznego 20 godzin 77 -80..

Naczynia myjemy w zlewozmywaku w wodzie o temperaturze: a. BędzinTechnologia gastronomiczna.

Aneta Stawicka.. Zakres treści Zapoznanie z PSO Kryteriami egzaminu zawodowego 1 Powtórzenie wiadomości z klasy I 2 Semestr I Powtórzenie wiadomości z klasy I 3 Semestr II Zupy i sosy gorące Klasyfikacja zup i charakterystyka produkcji zupZestaw ćwiczeń z technologii gastronomicznej .. Sprawdź w Sciaga.pl.. Uzupełnij podział środków spulchniających: a.Test diagnozujący wiadomości klasy I technikum żywienia i usług gastronomicznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem 1.. Test z technologii gastronomicznej (ciasta, zupy, sosy) drukuj.. Posiadamy prawie 100 tysięcy materiałów dla gimnazjum, szkoły średniej oraz z zakresu studiówMeble gastronomiczne.. A przestrzenne powiązanie ze sobą pomieszczeń B przestrzenne powiązanie ze sobą komór chłodniczych C przestrzenne powiązanie ze sobą magazynów D przestrzenne powiązanie ze sobą dróg .technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie 1.. Z chwilą przystąpienia do Unii Europejskiej obowiązują też dwa rozporządzenia Parlamentu Europejskiego, które wprowadzają w życie nowe wymogi dla gastronomii, które opiszemy poniżej.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem: Cz. 2 Krystyna Flis, Aleksandra Procner Limited preview - 1988. åwiczenia białka bułka bułka tarta cebula ciasta cukier cytryny czyt dieta doda .Alkohole są to pochodne węglowodorów, w których atom (względnie atomy) wodoru został zastąpiony grupą hydroksylową (wodorotlenową) - OH..

sprawdzian z technologii gastronomicznej -dziaŁ jaja .Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.

Iwona Bogusiewicz - KuśSprawdzian z technologii gastronomicznej ZSZ.. Proces technologiczny dzielimy na dwa zasadnicze etapy: a. obróbkę wstępną i obróbkę cieplną b. obróbkę wstępną i sortowanie c. obróbkę cieplną i obsługę konsumentaTest diagnozujący wiadomości klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych z technologii gastronomicznej 1.. Stoły robocze, regały, wózki, półki, szafy i inne meble służące do magazynowania oraz przechowywania jedzenia, powinny być odpowiednio dopasowane do lokalu.TEST SPRAWDZAJĄCY Z TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ Podział i charakterystyka deserów.. Aneta Stawicka.. Napoje alkoholowe mieszane.. Test z obsługi konsumenta.. Szczecin.. Te i inne publikacje do nauki zawodów: technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz, technik technologii żywności, cukiernik, kelner (kwalifikacje T.6, T.15, T.4, T.9) można obejrzeć i kupić pod adresem sklep..plTechnologia gastronomiczna • Klasa I • pliki użytkownika elmerr1 przechowywane w serwisie Chomikuj.pl • Technologia gastronomiczna Mleko & jego przetwory.doc, Technologia gastronomiczna Kasze ciasta mąka itp.docprzerobieniu materiału spróbuj zaliczyć sprawdzian z zakresu jednostki modułowej.. Wyroby spirytusowe Alkohole dojrzewające i ich pochodzen ie.. PODSTAWOWE POJĘCIA ProcesProces produkcji produkcji w gastronomii to zbiór świadomych czynności zmierzających do przekształcenia surowców roślinnych i zwierzęcych w produkty żywnościowe o jak największych walorach jakościowych.SPRAWDZIAN WIADOMOŚCI Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem - klasa I / WARZYWA / 1..

3.sprawdzian z technologii gastronomicznej -dziaŁ jaja pobierz (pdf, 363,5 kb) podgląd treści.

91-95.TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 2TŻ1, 2TŻ2 Moduł - dział -temat L.p.. Tłuszcze to estry gliceryny i wy Ŝszych kwasów tłuszczowych.. Alkohole to pochodne węglowodorów zawierające grupę -OH połączoną z atomem węgla, przy którym nie występują wiązania wielokrotne (podwójne lub potrójne).W pracy zostały przedstawione zadania i ćwiczenia z następujących działów: -UKŁAD FUNKCJONALNY ZAKŁADU GASTRONOMICZNEGO -MASZYNY I URZĄDZENIA DO OBRÓBKI WSTĘPNEJ -URZĄDZENIA DO OBRÓBKI CIEPLNEJ -URZĄDZENIA CHŁODNICZE I ZAMRAŻALNICZE -DROBNY SPRZĘT GASTRONOMICZNY -KONTROLA JAKOŚCI I SPRZĘT DO UTRZYMANIA CZYSTOŚCI -ZASADY KORZYSTANIA Z URZĄDZEŃ GASTRONOMICZNYCH Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.Lokale gastronomiczne podlegają też zapisom ustawy o warunkach technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie.. Szczecin.. Warzywa to rośliny zielne (jednoroczne, dwuletnie lub wieloletnie), które służą człowiekowi za pokarm bez technologicznego przerobu - w postaci naturalnej.. poleca 84 % 891 głosów.. Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies.. CHARAKTERYSTYKA I TECHNIKI SPORZĄDZANIA CIAST , KREMÓW I MAS 1..

BUDOWA G L I C E R O L Kwas tłuszczowy 1 Kwas tłuszczowy 2Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem - test.

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy .Opracowanie publikacji : mgr inż. Dariusz Mączka , nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych Materiały przeznaczone do bezpłatnego użytku i rozprowadzania Strona | 1 mgr inż. Dariusz Mączka ĆWWI ICCZZEENN IA A II ZZAADDAANNIA Z TTEECCHHNNO OLLOGGIIII GASTRROONNOOMMIICCZZNNEEJJ Z E ELLEEMMENNTTAAMMII TOWAROZZNNAAWWSSTTWWAA 2015technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta 1. a) liściowe b) cebulowe c) kapustne d) rzepkowate.. a) PRAWDA b) FAŁSZ.. (1 pkt.). Myśląc o zakupie mebli do naszego lokalu gastronomicznego, musimy pamiętać o logistyce i zwrócić uwagę na ich jakość wykonania.. OWOCE .. 1.Uzupełnij Poniższą tabelkę, odpowiednio dopisz owoce lub grupę owoców JagodoweCharakterystyka i podział owoców Owoce należą do artykułów wysoko cenionych przez dietetyków i żywieniowców Są one bowiem źródłem wielu witamin i związkówPlik Alkohole sprawdzian.doc na koncie użytkownika maksiulo • folder chemia • Data dodania: 24 lut 2011..



Komentarze

Brak komentarzy.